Nuk dij se pse iu ktheva burrit, zemra më ka mbetur te dashnori

Ajo që në martesën tonë shkaktoi plasaritje të madhe ishte ndryshimi që kemi në moshë unë me tim burrë, e që në fillim të martesës sonë nuk na pengonte fare e keqja më e madhe ishte se unë e braktisa familjen në moshë shumë të re, në mënyrë që të jem me t

Por, nuk zgjati shumë dhe gjërat në martesën tonë erdhën duke u ftohur dhe arritën deri në divorc, pasi ai nënshkroi një dokument që shtëpia ku jetonim ne ua falë familjes.

Këtë e bëri pa u konsultuar fare me mua, thuaja se unë nuk isha grua e tij dhe fëmijët nuk ishin të tij…

Dhe, procedura për divorc zgjati gjashtë muaj. Por, gjatë kësaj kohe u njoha me një person, i cili edhe e ndërroi kaun e jetës sime.

Në fillim nuk e doja edhe aq shumë, por me kalimin e kohës u dashurova tmerrësisht në t

Por, e keqja në këtë lidhje të re ishte se ai është 6 vjet më i ri se unë, e frikësohem se me kohë do i bëhem bajate, shkaku i moshës që kam.

E keqja edhe më e madhe është se unë tashmë jetoja në shtëpinë e familjes sime dhe vëllai atë kohë edhe martohej.

Nusja e tij i kishte dhënë kusht që unë të mos jem në atë shtëpi ku do të vinte ajo, sepse, sipas saj, e pengonin vajzat e mia, të cilat i kam me vete.

Dhe, erdhi një moment shumë i vështirë për mua: kah t’ia mbaj

Ndërkohë, mu në ato përplasje, burri që tashmë nuk jetoja me të, erdhi dhe kërkoi ti kthehesha, duke më kërkuar falje për gjithçka që ka ndodhur

Dhe, pasi bisedova shtruar më vëllanë për problemin tim, më propozoi që ti kthehesha burrit, kryesisht shkaku i vajzave që të mos jetonin pa baba.

Kur vendosa ti kthehem, burrit i thashë s’po kthehem për ty, por për hatër të vajzave jam në gjendje të bëj gjithçka

Por, edhe pse iu ktheva burrit, zemra më ka mbetur te dashnori, sepse atij i jam dorëzuar me mish e me shpirt.

Sidoqoftë, e keqja më e madhe është se, edhe pse iu kam kthyer burrit kurrë më nuk fle me të por me vajzat e mia

Kjo bëri që burri ta kuptoj se më nuk e dua atëse jam kthyer vetëm për hir të vajzave, se zemra ime tashmë i përket dikujt tjetër e jo atij

Thënë shkurt, jam lodhur nga jeta ime e paqartë, e pakënaqur në martesë, e pandjenja ndaj burrit. Dhe, sdi si do të vazhdoj tutje

Parashikimi javor 14-20 shtator sipas Jorgo Pullës

Dashë të dashur kjo javë ju ndihmon të bëni fillime të reja dhe të zgjidhni angazhimet tuaja të lëna pezull. Kjo do të ndihmohet nga Hëna e re që do të zhvillohet më 17/9 në shenjën e Virgjëreshës, e cila flet për parime të reja profesionale dhe merr detyra të reja në punë! Nga fundi i javës duhet të jeni të kujdesshëm me komunikimin, pasi këndi negativ i Mërkurit në Peshore me Jupiterin në Bricjap mund të sjellë ekzagjerime verbale që nuk do t’ju ndihmojnë të mbani një atmosferë të mirë në biznes dhe diskutime personale.

Dashuria

Afërdita, e cili është në shenjën tuaj miqësore të Luanit këtë javë, do të formojë një kënd të ndërprerë me Uranin në Dem, e cila tregon vendime dhe veprime të papritura në lidhje me jetën tuaj personale. Nëse jeni tashmë në një lidhje, do të ishte mirë të mos i shtyni gjërat në një mosmarrëveshje, pasi mund të thoni gjëra për të cilat më vonë do të pendoheni. Kujdes i veçantë kërkohet gjatë fundjavës, pasi katrori i Merkurit me Jupiterin do t’ju ndihmojë të thoni gjëra që nuk i keni fjalët. Nëse jeni beqar, është e mundur të takoni një person që fillimisht do ju bëjë të zgjeroni interesin tuaj, por duhet të mbani një shportë të vogël, pasi duket se njohjet e reja këtë javë do të kenë surpriza.

Puna dhe Ekonomia

Një javë shumë e mirë po fillon të investojë kohë në çështje profesionale dhe t’i bëjë ato një përparësi. Hëna e re që do të zhvillohet me shenjën e Virgjëreshës 17/9 është shumë e dobishme për organizimin e gjithçkaje që lidhet me sektorin profesional dhe të punës. Possibleshtë e mundur të merrni një temë të re në punën tuaj ose të merrni një pozicion të ri nga i cili mund të bëni gjëra të reja dhe të tregoni aftësitë tuaja! Drejt fundjavës duhet të keni kujdes me komunikimin, pasi duket se mund të ketë disa keqkuptime.

DEMI JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Demë këtë javë Hëna e re do të zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës në 17/9 dhe këndi harmonik që ajo formon me Saturnin nga Bricjapi, tregon se jeni në fillim të një periudhe të re në jetën tuaj. Ky parim mund të ketë të bëjë me zgjerimin e njohurive tuaja dhe ka shumë të ngjarë që po mendoni të filloni një kurrikulë të re ose të pasuroni njohuritë tuaja në një gjuhë të huaj. Në fundjavë duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë asaj që dëgjoni por edhe asaj që thoni, pasi këndi negative i Mërkurit në Peshore dhe Jupiterit tek Bricjapi mund të sjellë premtime të mëdha që do të jenë të vështira për t’u përmbushur.

Dashuria

Këtë javë do të ketë një aspekt jo-harmonik midis Venusit në Luan dhe Uranit në shenjën tuaj të zodiakut, i cili mund të sjellë çështje emocionale me kokë poshtë. Pra, ka shumë të ngjarë që ju do ta gjeni veten duke ndryshuar mendim për zhvillimin e një njohjeje të fundit ose edhe duke filluar të mendoni ndryshe për një marrëdhënie që tashmë keni! Nëse nuk doni surpriza të pakëndshme në çështjet e jetës suaj personale, do të ishte mirë të shmangni veprimet impulsive këto ditë.

Puna dhe Ekonomia

Puna juaj do të luajë një rol kryesor në të menduarit tuaj dhe me ndikimin e Hënës së re tek Virgjëresha, është e mundur që ju të filloni të mendoni për mënyra për të fituar diçka më shumë në fushën profesionale. Tani është një javë shumë e mirë për të menduar për të marrë pjesë në një seminar ose një çertifikim të studimit ose diçka tjetër që mund t’ju ofrojë më shumë njohuri. Nga fundi i javës, këndi negative i Mërkurit me Jupiterin tregon se do të takoni njerëz që do t’ju “lodhin”, kështu që keni preferuar të merreni me punët tuaja të rëndësishme profesionale në ditët e para të javës.

BINJAKËT JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Për Binjakët këtë javë zhvillohet Hëna e re në shenjën e Virgjëreshës (17/9) e cila do të krijojë nevojën që ju të bëni disa ndryshime në hapësirën që jetoni! Ka shumë të ngjarë që gjatë javës të përqendroheni në çështje që kanë të bëjnë me shtëpinë tuaj dhe të investoni kohë në to. Në fundjavë mund të keni komunikim me një person që ju intereson, por katrori i Merkurit në Peshore me Jupiterin tek Bricjapi tregon se ky komunikim mund të krijojë përshtypje të rreme.

Dashuria

Kjo javë është e dominuar nga fytyra katrore midis Venusit në shenjën e Luanit dhe Uranit në Dem, e cila flet për ngjarje të papritura dhe vendime të papritura në lidhje me jetën tuaj personale. Një i njohur që ju ka zgjuar interesin mund të ndryshojë drejtim ose ka shumë të ngjarë që të takoni një person të ri atje ku nuk e prisni! Nëse jeni tashmë në një marrëdhënie do të ishte mirë të mbani larg çështjet tuaja personale nga palët e treta, pasi “të tjerët” mund të bëhen shkak për keqkuptime midis jush dhe partnerit tuaj.

Puna dhe Ekonomia

Këtë javë ka shumë të ngjarë që të ketë informacion mbi një çështje profesionale që ju intereson dhe që do të ndryshojë rrjedhën e ngjarjeve. Do të jetë mirë të përqendroheni në punët tuaja të biznesit në gjysmën e parë të javës, pasi me kalimin e ditëve nuk do të jetë aq e lehtë të qëndroni të përqendruar në to. Nëse keni një takim biznesi gjatë fundjavës, katrori i Merkurit me Jupiterin mund të krijojë pritje të mëdha nga ky takim, por që nuk do të korrespondojë me realitetin.

GAFORRJA JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Gaforre të dashura, ngjarja kryesore astrologjike e kësaj jave është Hëna e re që do të zhvillohet më 17/9 në shenjën e Virgjëreshës dhe do të përqendrojë interesin tuaj tek të dashurit tuaj. Këto ditë janë të përshtatshme për ju që të kërkoni kontakt domethënës me njerëzit që doni dhe që janë afër jush. Saturni, i cili është në Bricjap dhe formon një trekëndësh harmonik me dritat e Hënës së re, duket se stabilizon marrëdhëniet që ia vlen dhe njohjet e fundit që ju interesojnë. Në fundjavë, katrori i Merkurit i vendosur në Peshore me Jupiterin e vendosur në Bricjap tregon se ju mund të shkëmbeni disa biseda me kolegët tuaj, të cilat do të lënë përshtypje të gabuara nga të dy palët.

Dashuria

Këto ditë duhet të keni kujdes me çështjet që kanë të bëjnë me jetën tuaj romantike, në mënyrë që ato të mos marrin një kthesë tjetër nga ajo që keni në mendje.Këndi pozitiv midis Afërditës në Luan dhe Uranit në Dem tregon se mund të ketë ngjarje mes jush dhe partnerit tuaj që mund të irritojnë.Nëse jeni beqar dhe keni bërë një njohje të re romantike së fundmi, shmangni “investimin” në të përpara se ta njihni më mirë, pasi fytyra e paqëndrueshme e Afërditës me Uranin mund të sjellë surpriza.

Puna dhe Ekonomia

Këtë javë mund të ketë disa çështje që do t’ju bëjnë të shqetësoheni dhe të mendoni për lëvizjet tuaja të rradhës në një çështje profesionale. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës më 17/9 do t’ju ndihmojë të zgjidhni “lëmsh” dhe në këtë do të ndihmojë njerëz të veçantë që do të jenë pranë jush. Gjatë gjysmës së dytë të javës, sheshi i Merkurit me Jupiterin mund të krijojë përshtypje të rreme në një takim biznesi ose në disa gjëra që do të thuhen dhe në lidhje me punën tuaj, prandaj mos nxitoni të bëni konkluzione.

LUANI JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Ju Luanë këtë javë është mirë t’i jepni përparësi çështjeve financiare pasi Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës më 17/9 duket se i nxjerr ato në plan të parë.Këndi harmonik që Saturni do të formojë nga Bricjapi me dritat e Hënës së re tregon mundësi për të zgjidhur në mënyrën më të mirë të ardhurat-shpenzimet, faturat dhe detyrimet e tjera. Në fakt, nuk përjashtohet që të sjellë një ndryshim të këndshëm në sektorin e punës nga i cili do të dilni fitimtarë në aspektin financiar. Në fundjavë, katrori i Merkurit i vendosur në Peshore me Jupiterin të vendosur në Bricjap, ju thotë të mbani një shportë të vogël informacioni që do të vijë nga njerëzit në mjedisin tuaj të ngushtë, pasi duket se ata do të kenë një mbidozë.

Dashuria

Afërdita vazhdon kursin e saj në shenjën tuaj të zodiakut duke sjellë mundësi për jetën tuaj personale, por këtë javë do të formojë një fytyrë të paqëndrueshme me Uranin në shenjën e Demit, diçka që do të ndryshojë kushtet ideale për një kohë. Nëse tashmë jeni në një lidhje duhet të keni kujdes që çështjet dhe zhgënjimet që vijnë nga puna të mos ndikojnë në marrëdhëniet me partnerin tuaj. Nëse jeni i lirë, është e mundur që të dhënat të ndryshojnë në një të njohur që keni bërë kohët e fundit, por mos harroni se “asnjë e keqe nuk ka të mirë të pastër”! Në fundjavë do të ishte mirë të mbani një shportë të vogël në premtime të mëdha!

Puna dhe Ekonomia

Këto ditë është e mundur të mendoni për një hap të ri në fushën e punës dhe ka mundësi që të jeni në procesin e planifikimit apo edhe zbatimit të tij. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës në 17/9 sjell ide të reja që mund t’ju sjellin fitime. Sigurisht do të ishte mirë para se të vendosni të shkoni nga mendimi në veprim, të kontrolloni të dhënat dhe të shihni nëse tani është koha e duhur për t’i zbatuar ato! Një ofertë e re për punë ose marrja e detyrave të reja në punë mund të ndryshojë sektorin financiar për mirë.

VIRGJËRESHA JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Virgjëresha të dashura, këtë javë dhe konkretisht më 17/9 zhvillohet Hëna e re në shenjën tuaj të zodiakut e cila krijon sfondin e duhur për fillimin e marrëdhënieve të reja personale dhe ndoshta një bashkëpunim të ri. Saturni në shenjën e Bricjapit “sheh” dritat e Hënës së re përmes një ane pozitive dhe duket se krijon një themel të fortë për çdo gjë të re për të filluar këto ditë.Në fundjavë klima ndryshon si në katrorin e sundimtarit tuaj Mërkuri që ndodhet në Peshorja me Jupiterin të vendosur në Bricjap, kjo mund të krijojë gjendje për ekzagjerim, kryesisht për çështje që lidhen me sektorin romantik.

Dashuria

Katrori i Afërditës në shenjën e Luanit me Uranin në Dem mbizotëron nga 15/9 e tutje, gjë që tregon se mund të ketë ndryshime në çështjet në lidhje me fushën romantike. Nëse tashmë jeni në një lidhje ka shumë të ngjarë që veprimet e së kaluarës të dalin në pah që do të krijojnë një atmosferë dhe distanca negative midis jush. Sa më shumë të zgjidhni çështjet e së kaluarës, aq më lehtë do të jetë të shmangni tensionet. Nëse jeni të lirë dhe po bëni një njohje të re këto ditë duhet të kurseni me ato që thoni, pasi katrori i Merkurit me Jupiterin mund t’ju joshë dhe të premtojë gjëra që nuk do të jeni në gjendje t’i përmbushni.

Puna dhe Ekonomia

Fillon një javë shumë e mirë për sa i përket çështjeve profesionale dhe sektorit profesional në një kontekst të përgjithshëm dhe Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën tuaj do të ndihmojë. Ka mundësi të dilni me një propozim për një bashkëpunim të ri ose të ndryshoni për më mirë të dhënat ekzistuese në një ekzistuese. Këto ditë ia vlen të mbani disa ide që keni në lidhje me punën, pasi duket se me veprimet e duhura ato mund t’ju sjellin fitime dhe të forcojnë fondin tuaj.

PESHORJA JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Ju Peshore, këtë javë do ta kapni veten duke menduar shumë për çështjet e së kaluarës dhe është e mundur të merrni vendime të rëndësishme në lidhje me të tashmen. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës në 17/9 dhe këndi harmonik që Saturni me Bricjapin formon me të, tregojnë se këto ditë janë shumë të mira për zgjidhjen e çështjeve në lidhje me çështjet familjare ose që vijnë nga e kaluara. Në fundjavë, komunikimi ka nevojë për vëmendje pasi katrori i Merkurit në shenjën tuaj të zodiakut me Jupiterin në Bricjap do të krijojë modesti dhe mund t’ju çojë në humbje dhe të thotë gjëra që mund të përshkruhen si ekzagjerime.

Dashuria

Afërdita, e cila vazhdon udhëtimin e saj në shenjën e Luanit, takon Uranin në shenjën e Demit përmes një fytyre katrore negative, duke krijuar një atmosferë të çuditshme në marrëdhëniet tuaja ndërpersonale. Ka shumë të ngjarë që ju do ta gjeni veten të irrituar duke menduar për ngjarje ose njerëz në të kaluarën. Mundohuni të përqendroheni në të tashmen pasi çdo mendim për të kaluarën mund të jetë shumë zhgënjyes këto ditë.Nëse jeni tashmë në një lidhje, investoni kohë në aktivitete të këndshme me partnerin tuaj, në mënyrë që të përqendroni interesin tuaj atje.

Puna dhe Ekonomia

Këtë javë duhet të kurseni me premtime që lidhen me aktivitete profesionale ose një punë. Aspekti disharmonik midis Merkurit dhe Jupiterit tregon se është e mundur të premtoni se do të ndërmerrni gjëra që nuk do të jeni në gjendje t’i realizoni ose që nuk do të keni kohë për t’u marrë me to. Për këtë arsye, para se të zotoheni për përgjegjësi të reja, përpiquni të mendoni nëse vërtet keni kohë për to. Aftësitë tuaja të bisedimeve do t’ju ndihmojnë të zgjidhni situatën në rast se kuptoni se koha është e shkurtër dhe ka shumë punë!

AKREPI JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Për sa ju përket ju Akrepët, këtë javë zhvillohet Hëna e re në shenjën e Virgjëreshës më 17/9 e cila sjell kënde të reja përreth jush dhe zgjeron mjedisin tuaj miqësor dhe shoqëror. Këto ditë do të jeni në qendër të vëmendjes së të tjerëve dhe do të vini re se si do të keni një aftësi të shkëlqyeshme për t’i fituar ata! Kjo do të ndihmojë në njohjet e reja me interes romantik, pasi është e sigurt që do të jeni në gjendje të fitoni një person që ju intereson që nga momenti i parë. Hëna e re flet për fillime të reja të cilat bazohen në baza të forta veçanërisht nëse këto fillime kanë të bëjnë me çështje personale.Në fundjavë duhet t’i kushtoni vëmendje fjalëve dhe premtimeve pasi katrori i Mërkurit që ndodhet në Peshore me Jupiterin të vendosur në Bricjap tregon se mund të ketë keqkuptime.

Dashuria

Kjo javë duket se është irrituese për disa çështje emocionale dhe një rol të madh në këtë do të luajë sheshi i Afërditës në shenjën e Luanit dhe Uranit në shenjën e Demit. Nëse jeni tashmë në një marrëdhënie do t’ju duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe çështjeve që lidhen me punët dhe punët e shtëpisë, pasi këto mund të krijojnë tension midis jush dhe partnerit tuaj. Nëse jeni beqar është e mundur që disa pengesa të lindin në zhvillimin e një njohjeje të kohëve të fundit dhe ditët në vijim do të tregojnë nëse këto pengesa do të jenë të përkohshme apo të përhershme.

Puna dhe Ekonomia

Detyrimet profesionale po mbahen mirë këtë javë dhe nuk përjashtohet që të paraqiten disa raste urgjente të cilat nuk ishin në program. Hëna e re në Virgjëreshë dhe ana ndihmëse e Saturnit me të do t’ju ndihmojnë të organizoni programin tuaj në një mënyrë të tillë që të mos lini pezull çështje të rëndësishme të biznesit. Në fundjavë duhet t’i kushtoni më shumë vëmendje atyre, pasi këndi negativ midis Mërkurit dhe Jupiterit ka të ngjarë të krijojë disa probleme komunikimi dhe disa keqkuptime.

SHIGJETARI JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Shigjetarë të dashur, këtë javë zhvillohet Hëna e re në shenjën e Virgjëreshës më 9/17 e cila hap një kapitull të ri në fushën profesionale. Këndi i favorshëm i Saturnit në Bricjap me dritat e Hënës së re tregon se ka shumë të ngjarë që të ketë propozime të reja profesionale ose diçka do të ndryshojë për mirë në punën në të cilën jeni tashmë. Nga ana juaj, ju mund të bëni disa veprime që do t’ju ndihmojnë të ndërtoni një themel të fortë në sektorin profesional. Në fundjavë, katrori i Merkurit që ndodhet në Peshorja me Jupiterin të vendosur në Bricjap, ju thotë të filtroni me kujdes informacionin që vjen nga njerëzit përreth jush.

Dashuria

Këtë javë ka mundësi të krijoni disa keqkuptime në lidhje me çështjet e jetës suaj personale, kështu që duhet të jeni shumë të kujdesshëm me veprimet dhe fjalët tuaja. Katrori i Afërditës në Luan me Uranin në Dem dhe katrori i Mërkurit në Peshore me Jupiterin në Bricjap gjithashtu do të kontribuojnë në këtë, duke krijuar një atmosferë të çuditshme që do të ketë keqkuptime, hamendësime dhe ndonjëherë nervozizëm. Nëse jeni tashmë në një marrëdhënie, përqendrohuni në të dhe mos lejoni që çështjet e të tjerëve të bëhen shkak i mosmarrëveshjeve me partnerin tuaj.Nëse jeni i lirë, mos nxitoni të merrni konkluzione në lidhje me një njohje të re, edhe nëse duket shumë premtuese.

Puna dhe Ekonomia

Kjo është një javë e mirë për t’u përqëndruar në fushën profesionale dhe për të bërë lëvizje që do t’ju ndihmojnë të konsolidoni pozicionin tuaj në një punë që ju intereson. Hëna e re që zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës ju tregon se nëse punoni për një qëllim profesional atëherë është e sigurt që do të jeni në gjendje ta fitoni atë dhe shpërblimi do të vijë pak më vonë. Kah fundi i javës duhet të keni kujdes që të mos mbani informacione dhe thashetheme në lidhje me punën, nëse nuk doni të ekspozoheni.

BRICJAPI JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Bricjapë të dashur, kjo javë duket se po përqendrohet në jetën tuaj personale pasi Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës më 17.09 tregon se duhet të merrni partnerin apo edhe një mik dhe të bëni një udhëtim ! Kjo mund të ndodhë në ditët në vijim pasi duket se do të keni një mënyrë për të bindur të tjerët të ndjekin planet tuaja! Në fundjavë duhet të jeni të kujdesshëm në lidhje me komunikimin, pasi Mërkuri në Peshore do të formojë një kënd jo-harmonike me Jupiterin në shenjën tuaj të zodiakut, i cili mund të krijojë terren pjellor për premtimet që do të dëgjohen që do të kenë elementin të ekzagjerimit.

Dashuria

Afërdita është në shenjën e Luanit duke treguar se si energjia dhe epshi juaj do të jenë veçanërisht të larta këto ditë, gjë që do t’ju ndihmojë të afroheni fjalë për fjalë dhe figurativisht me partnerin tuaj. Katrori që Afërdita do të formojë me Uranin në Dem ju thotë të keni kujdes në çdo njohje të re ose në menaxhimin e një njohjeje të fundit, pasi duket se mund të ketë përmbysje në të. Do të ishte mirë të mos merrni asgjë si të mirëqenë pasi ka shumë të ngjarë që ju nuk do t’i kushtoni vëmendjen e duhur një çështje emocionale dhe përfundimisht ajo nuk do të zhvillohet në mënyrën që dëshironi.

Puna dhe Ekonomia

Puna dhe detyrimet që e shoqërojnë duket se nuk janë në qendër të interesit tuaj këtë javë, pasi në mendjen tuaj duket se udhëton në vendet që dëshiron! Për këtë arsye duhet të keni kujdes kur rregulloni detyrimet e biznesit në mënyrë që të mos ketë gabime. Hëna e re në shenjën e Virgjëreshës më 17/9 sjell mundësi që lidhen me një udhëtim pune ose fillimin e një çertifikimi profesional ose një seminari!

UJORI JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Ju Ujorë këtë javë do ta kapni veten duke menduar mënyra për të zgjidhur çështjet e së kaluarës, veçanërisht nëse këto çështje kanë të bëjnë me detyrimet financiare dhe borxhet e kaluara. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës në 17/9 dhe aspekti harmonik që Saturni formon me Bricjapin, tregon se tani është një mundësi e mirë për t’u përqëndruar në zgjidhjen e çështjeve financiare, pasi duket se do të jeni në gjendje të aranzhimet në mënyrën më të mirë. Në fundjavë, katrori i Merkurit në shenjën e Peshores me Jupiterin në shenjën e Bricjapit, tregon se do të ishte mirë të mbani një shportë të vogël premtimesh që do të dëgjoni nga njerëzit në mjedisin tuaj më të gjerë!

Dashuria

Afërdita vazhdon rrugëtimin e saj në shenjën që Luani është para jush, por këtë javë, dhe konkretisht në 15/9, ajo formon një kënd të paqëndrueshëm me Uranin nga Demi.Ky kënd do të sjellë në plan të parë emocione posesive dhe intensive, të cilat mund të intensifikojnë disa mosmarrëveshje që do të ekzistojnë midis jush dhe partnerit tuaj. Mundohuni të shmangni skenarin e mësipërm nëse nuk doni të krijoni një problem në marrëdhënien tuaj. Nëse jeni beqarë, njohjet e reja janë të mundshme këtë javë, por katrori i Merkurit me Jupiter argumenton se gjërat mund të dëgjohen nga një person për të cilin ju intereson, i cili do të ketë një mbidozë dhe nuk do të korrespondojë me realitetin.

Puna dhe Ekonomia

Këtë javë do të ketë mundësi për të zgjidhur çështjet e lidhura me punën, por edhe ju duhet të përpiqeni në atë drejtim pasi “mallrat janë të vështira për tu gjetur”. Eshtë e mundur që të ketë disa ndryshime në çështjet që ju i merrni si të mirëqena, kështu që duhet të mbani mend se mënyra se si ju manovroni në to do të luajë një rol të madh! Mos lejoni që informacioni në lidhje me punën të arrijë në veshët tuaj, pasi katrori i Merkurit dhe Jupiterit tregon se ky informacion ka shumë të ngjarë të jetë i pavërtetë.

PESHQIT JAVOR

14/09/2020 TO 20/09/2020

Për Peshqit këtë javë do të zhvillohen Hëna e re në shenjën e Virgjëreshës më 17.09 e cila sjell një fillim të ri në marrëdhëniet tuaja personale ose profesionale. Saturni, i cili është në Bricjap, sheh dritat e Hënës së re me një trekëndësh pozitiv dhe ju tregon se tani ia vlen të përqendroheni dhe të investoni kohë tek njerëzit që ju interesojnë, në mënyrë që të krijoni marrëdhënie që erdhën për të qëndruar. Gjatë fundjavës, Mërkuri në shenjën e Peshores do të formojë një kënd jo-harmonik me Jupiterin në shenjën e Bricjapit, e cila ju thotë të mbani një shportë të vogël në lidhje me premtimet që do të dëgjoni nga njerëzit përreth jush.

Dashuria

Afërdita në shenjën e Luanit formon një aspekt të paqëndrueshëm me Uranin në shenjën e Demit, gjë që tregon se mund të ketë të dhëna të reja në jetën tuaj personale.Nëse tashmë jeni në një lidhje duhet të jeni shumë të kujdesshëm dhe mos lejoni që edhe njerëzit përreth jush të përfshihen në të, pasi ato mund të bëhen shkak për keqkuptime mes jush dhe partnerit tuaj.Nëse jeni beqar mund të ketë disa pengesa në një të njohur që ju intereson, por jepni pak kohë pasi këto mund të jenë të përkohshme.

Puna dhe Ekonomia

Këtë javë ia vlen të investoni kohë në një partneritet që tashmë keni në mënyrë që të krijoni një bazë më të qëndrueshme në të dhe të ndryshoni të dhënat për mirë. Hëna e re që zhvillohet në shenjën e Virgjëreshës favorizon gjithçka që lidhet me marrëdhëniet e biznesit dhe bashkëpunimet, për sa kohë që ju u jepni atyre vëmendjen e nevojshme. Ajo që duhet të mbani në mend është se gjatë gjysmës së dytë të javës mund të ketë premtime në lidhje me çështje biznesi, të cilat ka të ngjarë të kenë një nuancë mbidoz

pershendetje jom quhem Linda e kulturuar dhe me pervoj

pershendetje grupi perjetime Jam nji mami shum e kulturuar dheNga monotonia e
marrd henieve te bezdiseshme dhe mon otone me burrin isili nuk dinte asgje theter veq me te hypii permbi dhe me bo qejdin e vet dhe gjith kjo Ghaste vetem tre min dhe ateher kur un nisja me ndjej diqka aj kishte kryerpun. Deshprim total po a i qendrohet besnik atij burri qenuk din me te knaq besa jo dua ta provoj nga teghitha anet nga siper me shum edua.paraloja te zgjas shum dhe ne fund te kr mbas reklames kontakrojm ne msn dhe takohemi per qejf

Maqedonia por qe jetoj ne Stuttgard,kerkoj nje burr per martese.

Quhem Anjeza JOM 34 vjeqe ka kohe qe jetoj ne banes vetem dua qastet ti kaloj me nji mashkull te sinqert Ja Numri Im Jam nje grua vjecare deri tani asnjeher e martuaar por as nuk kam pas lidhje me ndonje mashkull tjeter cte bej jam ere dhe ma kerkon
TaNI kam vendosur qe te martohem edhe pse pak von shpresoj se ne grupin tuaj tme ljmrohet ndokush nese keni interes kliko ne reklam 2 minuta dhe do merni infot e mija numrin e viberit

Kerkoj nji Mashkull per lidhje martesore Ja numri

pershendetje grupi perjetime Kerkoj nji Mashkull per lidhje martesore, ja numri im
gruaja 37vjeqare Gruaja 37 Vjecare: Kerkoj Nje Mashkull Per Lidhje Martesore, Ja Numri Im…. Jam nje grua 37 vjecare deri tani asnjeher e martuaar por as nuk kam pas lidhje me ndonje mashkull tjeter.Gruaja 37 Vjecare: Kerkoj Nje Mashkull Per Lidhje Martesore, Ja Numri Im
Jam nje grua 37 vjecare deri tani asnjeher e martuaar por as nuk kam pas lidhje me ndonje mashkull tjeter
TaNI kam vendosur qe te martohem edhe pse pak von. Mirepo edhe nese nuk ka ndonje serioz le te me shkruaj ti kalojm disa nete se bashku, sepaku ta shijoj nes eje per mashum kl,i,ko me posht ne rek,la,me dhe ike te gjitha infot

Eli nga tirana Shqiperija kerkon

redaksi jom Eli 26 vjeqe sapo e divorcuar perndryshe jom 26 vjeqare kom pas nji lidhje me nji djal edhe u fejuam por pasi iku ne Angli nuk u ljmrua mo kurre edhe
pse 2 vite eprita aj nuk u lajmrua dhe tash kom interes te njoftoj nji burr prej 25 der me 52 per lidhje martesore ju lutem mos ma humbisni kohen vetem te jet shqiptar dhe serioz dhe me pelqen shum romantika dhe lulet si cdo femre kam edhe disa gjera meu than por kr te lem kur te pijna nga nji kaffe shpresoj se sjeni xheloz flasim ne viber ju tregoj kl iko me posht ne re klam kuptohet nese ke interes te njoftohesh me mua ju mirpres kaloni sa ma bukur

jom nji mami 32 vjeqe Jetoj ne Tirane

ckemi cuna 32 vjeqe Jetoj ne Tirane zona Pazari i ri.Jam 32 vjecare por me shume me pelqejn meshkujt qe jan te sinqert Kerkoj meshkuj nga mosha 20 60vjecTe ken vend te jen te paster dhe sek retKam trup te bukur i keni tek foto
me larte.Me pelqejne te provoj shum gjera dua mash kull me shume fant azi qe ti bejm te dy realitet e kerkoj qe ti dije te mbaj diskr etin mire Me pelqen shume te bej go j .Nese je ai qe kerkoj me shkruaj kli ko me posht ne re k lame dhe do e marish numrin tim te viberit ju lutem vetem serioz ne

Mami nga Gjermania kerkon nji Djal por

uhem Laura kom lindur ne gjermani ne München me origjin jem nga Peja 31 vjeqare kom qen e martuar , me nji tip shum xheloz dhe fanatik familja ishin shkaktare dhe
insistuan fort qe te martohesha me at tipin pa e njoftur faare .Tash dua te njoftoj nji djal skan lidhje vitet por kom vetem nji kusht qe te bashkjetoj me at per disa kohe .Qe tja japim vehtit nji shanc se pershtatemi apo jo .Un finaciarisht qendroj mire jom mjeke dhe punoj ketu ne München ne nji spital ketu un spo kom kontakt me shqiptaret
te gjith te interesuar munden memu ljmruar me falni ne gabimeet e shkrimit kl,,iko ne re,,klam me posht pastaj pas nji kohe te del numri im i viberit

Remzie Osmanit i dalin rrudhat, pozon pa grim në plazh

Këngëtarja e njohur Remzie Osmani vazhdon të pëlqehet e të konsiderohet si një prej zërave më të bukur në tregun e muzikës popullore.

Ka vite që është në skenë ku e ka stërmbushur bagazhin e karrierës me suksesese të panumërta, shkruan “Kosovarja”.Ndër të tjera nuk janë të pakta as bashkëpunimet me kolegët e saj, ku i fundit me Fifi është pëlqyer mjaft shumë.

A do ta fusë Shqipërinë në BE ky metal i çmuar? Reuters: Ka depozita të shumta …

Evropa së fundmi është zgjuar duke kuptuar se ka një problem me metalet.

Kapaciteti prodhues i rajonit, veçanërisht në fazën e rafinimit dhe përpunimit të zinxhirit të furnizimit, është zbrazur nga vitet e uljes së çmimeve nga konkurrentët me kosto më të ulët, para së gjithash Kinës.Pesë vitet e ardhshme do të vendosin nëse do të kemi sukses në rikuperimin dhe rritjen e zinxhirëve tanë të qëndrueshëm të vlerave të metaleve dhe mineraleve, ose zona të tjera të botës do të ecin më tej përpara në garën e burimeve globale,” thotë shoqata në një letër të bardhë të mesit të vitit.

Komisioni Evropian pajtohet, duke kuptuar se revolucioni i tij i madh industrial i gjelbër do të ketë nevojë për shumë metale që rajoni aktualisht nuk i ka.

Kjo javë ka sjellë një listë të azhurnuar të mineraleve kritike dhe zbulimin e planit të madh të Komisionit për të bërë diçka në lidhje me një varësi të importit që është ekspozuar në sektorë të shumtë nga COVID-19.

Bashkimi Evropian (BE) tani po ndjek të njëjtën rrugë si Japonia dhe Shtetet e Bashkuara në ndërtimin e zinxhirëve të vet të furnizimit.

MINERALE KRITIKE

Lista e mineraleve kritike të BE-së është shumë e ngjashme me atë të Shteteve të Bashkuara, që përfshin disa nga elementët më pak të njohur të tabelës periodike si berilium, hafnium dhe skandium.

Boksiti (alumini), titani, litiumi dhe stronciumi janë shtuar në azhurnimin e fundit tre-vjeçar, ndërsa heliumi është zhvendosur “për shkak të një rënieje të performancës së tij ekonomike”. Nikeli nuk përfshihet por do të monitorohet “nga afër”.

Vlen të përmendet se të dyja alumini dhe titani tashmë i janë nënshtruar hetimeve të sigurisë kombëtare “Seksioni 232” në Shtetet e Bashkuara, duke rezultuar në tarifa dhe negociata të mëtejshme përkatësisht me vendet furnizuese.

Alumini është një shembull rasti i problemeve të lëndëve të para të Evropës nëse do të arrijë objektivat e saj të emetimit të karbonit në Marrëveshjen e Parisit.

Metali u identifikua nga Banka Botërore si përfituesi më i madh i një drejtimi drejt energjisë së rinovueshme.

Megjithatë, kapaciteti primar i prodhimit të aluminit në Evropë ka rënë me rreth një të tretën që nga viti 2008.

Strontiumi përfshihet sepse i gjithë rajoni mbështetet në një kompani të vetme evropiane për furnizimin e një metali që përdoret në magnet qeramike dhe robotikë.

Litiumi mund të duket si një shtesë e vonuar në listë, duke pasur parasysh rolin e tij qendror në bateritë për automjetet elektrike, një nga shtyllat e strategjisë së reduktimit të karbonit “Green Deal” të Evropës.

Por metali është tashmë një fokus thelbësor për “Aleancën Evropiane të Baterive”, një iniciativë private-publike e BE-së që po zhvillohet që nga viti 2017.

Një “Aleancë Evropiane e Lëndëve të para” tani do të krijohet përgjatë linjave të ngjashme.

Prioriteti i tij fillestar do të jetë toka e rrallë dhe zinxhiri i magnetit, “pasi kjo është jetike për shumicën e ekosistemeve industriale të BE (përfshirë energjinë e rinovueshme, mbrojtjen dhe hapësirën)”.

SFERAT E NDIKIMIT

Strategjia e mineraleve të Evropës kryesisht zbret në të njëjtën gjë si përtej Atlantikut, domethënë gjetja, miniera, rafinimi dhe riciklimi.

Sidoqoftë, ndërsa Shtetet e Bashkuara po mësojnë tashmë me toka të rralla, ndërtimi i një zinxhiri të tërë furnizimi nga e para është një biznes i ndërlikuar.

Komisioni, për shembull, vlerëson se iniciativa e saj për materialet e baterisë do të “çojë në 80% të kërkesës së litiumit në Evropë të furnizohet nga burimet Evropiane deri në vitin 2025”.

Synimi duket shumë ambicioz, duke pasur parasysh gjetjen dhe nxjerrja e litiumit është pjesa (relativisht) e lehtë. Rafinimi i tij në formë kimike dhe më pas bërja e baterive të jonit litium është pjesa e vështirë dhe ekspertiza teknike aktualisht banon në Azi, veçanërisht në Kinë.

Shumë qartë, aleancat e përpunimit të mineraleve dhe metaleve do të nevojiten me furnizues miqësorë si Kanada dhe Australia.

BE propozon gjithashtu të prekë fqinjët gjeografikë Norvegjinë dhe Ukrainën dhe është “e rëndësishme të integrosh Ballkanin Perëndimor në zinxhirët e furnizimit të BE”, tha Komisioni, duke theksuar se Serbia ka borates dhe Shqipëria ka depozita platin.

Përveç kësaj, “partneritetet strategjike” janë “veçanërisht të rëndësishme me vendet në zhvillim të pasur me burime dhe rajone të tilla si Afrika”, ku Bashkimi Evropian mund të spërkasë paratë e tij si për të marrë mineralet që i duhen, ashtu edhe për të siguruar që ato prodhohen me përgjegjësi.

Një revolucion i gjelbër ka nevojë për metale të gjelbërta, të cilat paraqesin probleme të veçanta të zinxhirit të furnizimit për një metal si kobalt, një mineral kritik i ndotur nga abuzimet e minierave artizanale në Kongo.

Mbetet të shihet se ku do të rrjedhin fondet evropiane të investimeve, por rajoni tani ka nënshkruar lojën e madhe globale të shekullit 21 të zgjerimit të sferave minerale të ndikimit.

Bërë në Kinë

Duke pasur parasysh dominimin e Kinës në përpunimin e metaleve të tilla si alumini, litiumi dhe elementët e rrallë të tokës, dëshira e Perëndimit për të zvogëluar cenueshmërinë e zinxhirit të furnizimit nënkupton zhvendosjen e zinxhirëve të furnizimit larg vendit.

Kjo nënkupton gjithashtu mbrojtjen e sektorëve të brendshëm industrialë nga prodhuesit kinezë që veprojnë në një univers paralel të mbështetjes së shtetit.

Veçanërisht gjatë periudhave të krizës. Evropa humbi kapacitetin e përhershëm të prodhimit të metaleve ndaj Kinës në krizën financiare globale të vitit 2009 ndërsa Kina u rikuperua më shpejt. Modeli duket se do të përsëritet gjatë krizës aktuale COVID-19.

Më të goditurat, tani si atëherë, janë ndërmarrjet më të vogla tipike për sektorë të tillë si riciklimi i metaleve, një tjetër shtyllë thelbësore e politikës së gjelbër industriale të BE-së.

Plani i veprimit i ekzekutivit Evropian identifikon nevojën “për të hequr shtrembërimet në tregtinë ndërkombëtare” por nuk ofron shumë në detaje se si ta bëjmë këtë.

BE, sipas Eurometaux, “duhet të jetë më e guximshme dhe më pak naive në skenën globale”.

Shoqata e metaleve bën thirrje për forcimin e “kutisë së tregtisë dhe të konkurrencës së BE-së për të mbrojtur prodhimin evropian nga konkurrenca e pandershme (dhe) efekti shtrembërues i subvencioneve dhe kapaciteteve të tepërta strukturore në tregun global të metaleve”.

Çështjet e klimës duhet të merren në konsideratë në mënyrë të qartë në vlerësimin e masave anti-dumping, sugjeron, një politikë e shtyrë prej kohësh nga prodhuesit e aluminit si një diferencues kryesor me një sektor alumini kinez të etur për qymyr.

Evropa këtë vit tashmë ka hapur hetime anti-dumping në importet e ekstrusioneve kineze të aluminit dhe produkteve të mbështjellë të sheshtë.

Thirrja nga një shoqatë që përfshin shumë nga përdoruesit kryesorë të metaleve në Evropë për më shumë të njëjtën gjë është një shenjë se sa bota po lëviz jashtë boshtit të saj të mëparshëm të globalizimit dhe tregtisë së lirë.

Metalet kanë qenë në ballë të luftërave tarifore të Presidentit Trump dhe strategjia e re kritike e mineraleve në Evropë është konfirmimi se ata do të luajnë një pjesë qendrore në deglobalizimin e ardhshëm